W międzyczasie obrać i pokroić w kostkę ziemniaki. Dodać je do zupy, kiedy kapusta zmięknie.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, boczek w kostkę. Zrumienić razem na patelni. Wrzucić do zupy. Gotować do miękkości ziemniaków.
Dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać.
Dodać pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pyszny kapuśniak z białej kapusty gotowy do podania, smacznego:)
Włoski kapuśniak z białą kiełbasą
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu