· 3 pieprzu ( ziarna)
· 1 łyżka majeranku
· 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
· 2 łyżeczki magii
· Sól
· Chili
· 1 opak. Zacierek
· ½ kg udek z kurczaka
· 1 duża marchewka
· 2 pietruszki
· 1 seler
· Cebula
· 3 listki laurowe
· 4 ziela angielskiego ( ziarna)
1. Mięso z kurczaka gotujemy w wodzie jak rosół z dodatkiem warzyw: seler, pietruszka, marchew, cebulę oraz przyprawami: Vegeta, sól.
2. Gdy udka i warzywa są już dobre wyjmujemy a do rosołu dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, gałkę, majeranek, chili oraz zacierki i gotujemy dalej.
3. W tym czasie obieramy ze skórki mięso i drobno kroimy.
4. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. To wszystko dodajemy do rosołu.
6. Smakujemy ewentualnie jeszcze doprawiamy.
7. Zupa gotowa, smacznego.
Przepis na flaki po warszawsku
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu