Siekane drobiowe kotleciki

Siekane drobiowe kotleciki

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Sprawdzony przepis na drobiowe kotleciki zrobiłam z dodatkiem żółtego sera, czosnku oraz koperku - rewelacja!

Składniki:

600 g piersi z kurczaka
szczypta przyprawy gyros
5 dag startegożółtego sera
1 jajko
1 łyżka mąki
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
3 ząbki czosnku
koperek

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce. Koperek siekamy drobniutko. Do garnka lub miski wsypujemy nasze pokrojone składniki. Dodajemy również jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę przyprawy do kurczaka, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką, nadając kształt kotleta. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Autor: AsiaK

Polecamy nasze przepisy