Wieniec z kurczaka

Wieniec z kurczaka

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Nie tylko mozna zrobić babkę na słodko, proponuje  z kurczka  zpysznym farszem serowym.Jak ktoś chce zobaczyć jak dokładnie się robi, krok po kroku zapraszam na bloga.

Składniki:

1.    60 dag  fileta z kurczaka

2.    Sól

3.    Papryka ostra

4.    Jajka

5.    Cebula

6.    Szczypta czosnku

7.    2 serki śmietankowe

8.    ½ pęczka szczypiorku

9.    1 papryka czerwona

10.     20 dag pasków boczku wędzonego

11.     ½ szk. bułki tartej

12.     1 mozzarella

Sposób przygotowania:

·       Mielimy w maszynce do mielenia Fileta z kurczaka mięsa, przekładamy do miski.

·       Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.

·       Dodajmy czosnek, oraz sól i paprykę.

·       Wbijamy jajko.

·       Wsypujemy bułkę tartą.

·       Dokładnie wyrabiamy.

·       Do  drugiej miski przekładamy  serek śmietankowy.

·       Następnie kroimy drobno paprykę i dodajmy do serka.

·       Drobno siekamy szczypiorek również dodajemy do serka.

·       Mozzarellę kroimy w kostkę przekładamy do miski.

·       Dokładnie mieszamy.

·       W formie do pieczenia układamy boczek tak aby plastry boczku zwisały.

·       Na boczek wykładamy połowę mięsa.

·       Na mięso wykładamy masę z serka.

·       Na koniec układamy drugą połowę mięsa.

·       Zawijamy boczek.

·       Zapiekamy 45 minut w 180˚C.

·       Babka gotowa

·       smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy