Filet pod warstwą Brokuła

Filet pod warstwą Brokuła

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Wazrywa zmieszne z sekiem to fuzja smaków taką kołderką przykrywamy fileta i obiad gotowy.

Składniki:

·       60 dag fileta z kurczaka

·       Brokuł

·       3 łyżki mąki pszennej

·       2 łyżki masła

·       1 szk. mleka

·       2 serki topione ze szczypiorkiem

·       ½ szk. wody

·       2 łyżki serka mascarpone

·       Pieprz

·       Papryka czerwona

·       ½ pęczka szczypiorku

·       Sól

·       Przyprawa do kurczaka

·       Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.    Gotujemy brokuł w osolonej wodzie.

2.    Mięso kroimy w plastry.

3.    Przyprawiamy przyprawą oraz solą.

4.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

5.    Masło rozpuszczamy w  rondelku.

6.    Dodajemy mąkę, mieszając żeby nie powstały grudki.

7.    Dolewamy powoli mleko.

8.    Serki rozpuszczamy w gorącej wodzie.

9.    Przekładamy do rondelka.

10.          Dodajemy serek mascarpone.

11.          Przyprawiamy pieprzem oraz solą.

12.          Brokuł kroimy drobno i dodajemy do masy.

13.          Z papryki usuwamy gniazdo i drobno kroimy, łączymy z masą brokułową

14.          Nakładamy na każdy kawałek mięsa.

15.          Na koniec siekamy drobno szczypiorek i posypujemy na masę.

16.          Danie gotowe.

17.          Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy