Wazrywa zmieszne z sekiem to fuzja smaków taką kołderką przykrywamy fileta i obiad gotowy.
· 60 dag fileta z kurczaka
· Brokuł
· 3 łyżki mąki pszennej
· 2 łyżki masła
· 1 szk. mleka
· 2 serki topione ze szczypiorkiem
· ½ szk. wody
· 2 łyżki serka mascarpone
· Pieprz
· Papryka czerwona
· ½ pęczka szczypiorku
· Sól
· Przyprawa do kurczaka
· Olej do smażenia
1. Gotujemy brokuł w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy w plastry.
3. Przyprawiamy przyprawą oraz solą.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Masło rozpuszczamy w rondelku.
6. Dodajemy mąkę, mieszając żeby nie powstały grudki.
7. Dolewamy powoli mleko.
8. Serki rozpuszczamy w gorącej wodzie.
9. Przekładamy do rondelka.
10. Dodajemy serek mascarpone.
11. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
12. Brokuł kroimy drobno i dodajemy do masy.
13. Z papryki usuwamy gniazdo i drobno kroimy, łączymy z masą brokułową
14. Nakładamy na każdy kawałek mięsa.
15. Na koniec siekamy drobno szczypiorek i posypujemy na masę.
16. Danie gotowe.
17. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Kokardki z warzywami i kurczakiem
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu