Filet otulony ciastem farncuskim

Filet otulony ciastem farncuskim

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

To jest szybki i prosty sposób na obiad a nadziewany żurawiną sprawia że potrawa nie jest sucha:)

Składniki:

·       1 filet z kurczaka

·       10 dag sera żółtego w plastrach

·       Ciasto francuskie

·       3 krążki ananasa

·       Sól

·       Pieprz

·       Bazylia

·       Oregano

·       ½ opakowania żurawiny

·       jajko

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy fileta na duże kawałki i robimy otwór.

2.    Przyprawiamy przyprawami: bazylią, oregano, solą, oraz pieprzem.

3.    Dokładamy plasterek  sera.

4.    Następnie ananasa.

5.    Na koniec trochę żurawiny.

6.    Ciasto przecinamy na prostokąty.

7.    Na kawałku ciasta francuskiego na środku układamy fileta.

8.    Boki kroimy w paseczki i uwijamy fileta.

9.    Jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy ciasto

10.                     Zapiekamy w piekarniku 40 minut w 180˚C.

11.                      Danie gotowe.

12.                      Smacznego.

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy