To jest szybki i prosty sposób na obiad a nadziewany żurawiną sprawia że potrawa nie jest sucha:)
· 1 filet z kurczaka
· 10 dag sera żółtego w plastrach
· Ciasto francuskie
· 3 krążki ananasa
· Sól
· Pieprz
· Bazylia
· Oregano
· ½ opakowania żurawiny
· jajko
1. Kroimy fileta na duże kawałki i robimy otwór.
2. Przyprawiamy przyprawami: bazylią, oregano, solą, oraz pieprzem.
3. Dokładamy plasterek sera.
4. Następnie ananasa.
5. Na koniec trochę żurawiny.
6. Ciasto przecinamy na prostokąty.
7. Na kawałku ciasta francuskiego na środku układamy fileta.
8. Boki kroimy w paseczki i uwijamy fileta.
9. Jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy ciasto
10. Zapiekamy w piekarniku 40 minut w 180˚C.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.
Przekąska z łososia na cieście francuskim
Ciasto francuskie z kurczakiem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu