1 mały kalafior
1 podwójny filet z kurczaka
2 jajka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
20 dag startego żółtego sera
ulubiony ketchup
1. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Gdy będzie miękki odcedzamy.
2. Mięso dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy w plastry. Każdy plaster rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa, oprószamy do smaku solą i pieprzem.
3. Następnie jajka roztrzepujemy i panierujemy w nich mięso, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smazymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.
4. Na każdy usmażony filet nakładamy porcję kalafiora i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy chwilę w gorącym piekarniku aż ser się roztopi.
5. Przed podaniem dekorujemy ketchupem. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu