1 mały kalafior
1 podwójny filet z kurczaka
2 jajka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
20 dag startego żółtego sera
ulubiony ketchup
1. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Gdy będzie miękki odcedzamy.
2. Mięso dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy w plastry. Każdy plaster rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa, oprószamy do smaku solą i pieprzem.
3. Następnie jajka roztrzepujemy i panierujemy w nich mięso, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smazymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.
4. Na każdy usmażony filet nakładamy porcję kalafiora i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy chwilę w gorącym piekarniku aż ser się roztopi.
5. Przed podaniem dekorujemy ketchupem. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu