· 3 łyżki koncentratu pomidorowego
· odrobina kwasku cytrynowego
· Łyżka miodu
· Sól
· Pieprz
· Olej
· 1 filet z kurczaka
· Cebula
· Puszka ananasów
· 2 marchewki
· ½ słoik papryki konserwowej
1. Sok z ananasa wlewamy do miski, mieszamy z kwaskiem, miodem oraz koncentratem pomidorowy.
2. Mięso kroimy w kostkę, solimy i przekładamy na godzinę w marynatę.
3. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym olej.
4. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli.
5. Dodajemy paprykę oraz ananasy pokrojone w kostkę, prużymy.
6. W tym czasie na drugiej patelni smażymy odcedzonego kurczaka
( sos zostawić).
7. Warzywa zalewamy pozostała marynatą, chwilkę zagotować
8. Kruczka przekładamy do warzyw.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego
Filet otulony ciastem farncuskim
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu