Filecik kurczakowy pod kołderką

Filecik kurczakowy pod kołderką

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Soczyste  mięso pod przepyszną pierzynką.

Składniki:

·       1 kg  fileta z kurczaka

·       200 g sera żółtego

·       Bułka tarta do posypania

·       Pieprz

·       Sól

·       Olej do smażenia

·       4 łyżki majonezu

·       4 łyżki musztardy

Sposób przygotowania:

1.   Kroimy fileta na cieńsze plastry.

2.    Następnie obsmażamy na oleju z dodatkiem pieprzu oraz soli.

3.   Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem.

4.   Robimy sos :Musztardę mieszamy z majonezem.

5.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

6.   Ser mieszamy z musztardą.

7.   Sosem przykrywamy każdy kawałek mięsa.

8.   Wierzch posypujemy bułką tartą.

9.   Zapiekamy 30 minut w 180˚C.

10.        Fileciki gotowe.

11.        Smacznego.

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy