Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Filecik kurczakowy pod kołderką

print Drukuj
Filecik kurczakowy pod kołderką

Beata

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Soczyste  mięso pod przepyszną pierzynką.

składniki

·       1 kg  fileta z kurczaka

·       200 g sera żółtego

·       Bułka tarta do posypania

·       Pieprz

·       Sól

·       Olej do smażenia

·       4 łyżki majonezu

·       4 łyżki musztardy

sposób przygotowania

1.   Kroimy fileta na cieńsze plastry.

2.    Następnie obsmażamy na oleju z dodatkiem pieprzu oraz soli.

3.   Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem.

4.   Robimy sos :Musztardę mieszamy z majonezem.

5.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

6.   Ser mieszamy z musztardą.

7.   Sosem przykrywamy każdy kawałek mięsa.

8.   Wierzch posypujemy bułką tartą.

9.   Zapiekamy 30 minut w 180˚C.

10.        Fileciki gotowe.

11.        Smacznego.

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!