Batoniki owsiane z bakaliami

Batoniki owsiane z bakaliami

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Owsiane batoniki, własnoręcznie robione, można zjeść na śniadanie, gdy czasu brak, czy też zjeść jako zdrową przekąskę. A przepis na owsiane batoniki jest naprawdę prosty, za to efekt palce lizać!

Składniki:

  • płatki owsiane szklanka
  • rodzynki łyżka
  • suszone morele kilka szt.
  • suszona żurawina łyżka
  • 2 banany
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka mielonego lnu

Sposób przygotowania:

Przepis na domowe owsiane batoniki z bakaliami. Takie owsiane batoniki to pyszna i zdrowa przekąska, dzięki którym jest się pełnym energii na cały dzień:

  1. Rozgniatamy banany widelcem.
  2. Kroimy morele, żurawinę oraz rodzynki i dodajemy do bananów.
  3. Wsypujemy płatki owsiane i len.
  4. Dodajemy miód i wszystko dokładnie mieszamy.
  5. Wykładamy foremkę papierem do pieczenia i wypełniamy ją dokładnie masą, uklepujemy i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. 
  6. Pieczemy około 30 - 40 minut, aż sie zarumienią. Po ostudzeniu kroimy na kawałki.

Domowe owsiane batoniki z bakaliami gotowe.

Smacznego!

 

Polecamy nasze przepisy