Polecamy dzisiaj:

Jabłkowe batoniki zbożowe

Batoniki owsiane z bakaliami

print Drukuj
Batoniki owsiane z bakaliami

Marek

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
4.3

3 oceny

Owsiane batoniki, własnoręcznie robione, można zjeść na śniadanie, gdy czasu brak, czy też zjeść jako zdrową przekąskę. A przepis na owsiane batoniki jest naprawdę prosty, za to efekt palce lizać!

składniki
  • płatki owsiane szklanka
  • rodzynki łyżka
  • suszone morele kilka szt.
  • suszona żurawina łyżka
  • 2 banany
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka mielonego lnu
sposób przygotowania

Przepis na domowe owsiane batoniki z bakaliami. Takie owsiane batoniki to pyszna i zdrowa przekąska, dzięki którym jest się pełnym energii na cały dzień:

  1. Rozgniatamy banany widelcem.
  2. Kroimy morele, żurawinę oraz rodzynki i dodajemy do bananów.
  3. Wsypujemy płatki owsiane i len.
  4. Dodajemy miód i wszystko dokładnie mieszamy.
  5. Wykładamy foremkę papierem do pieczenia i wypełniamy ją dokładnie masą, uklepujemy i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. 
  6. Pieczemy około 30 - 40 minut, aż sie zarumienią. Po ostudzeniu kroimy na kawałki.

Domowe owsiane batoniki z bakaliami gotowe.

Smacznego!

 

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!