Przepis na ciasto z jeżynami. Słodka śmietanka nadaje ciastu delikatności i puszystości. Jeżyny przełamują słodycz ciasta. Polecam to ciasto na podwieczorek.
1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej i śmietankę, chwilę poubijać.
2. Na koniec do ciasta wsypać mąkę tortową i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
3. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23 cm.
4. Tak przygotowane ciasto piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto sprawdzić suchym patyczkiem czy jest upieczone.
5. Nastepnie ciasto wystudzić, wyjąć z tortownicy i pokroić. Podawać i smacznego.
Owocowy torcik na kruchym cieście
Ciasto ucierane z jeżynami i porzeczkami
Ucierane ciasto z jeżynami i kruszonką.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu