Jest to pyszna krucha tarta z śmietankowo - owocowym kremem. Idealna na podwieczorek. Zapraszam:)
1. Najpierw ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować kulę i wstawić na około 1 godzinę do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy i przełożyć do formy na tartę posmarowaną wcześniej masłem lub margaryną i posypaną bułką tartą. Ciasto nakłuć widelcem.
2. Następnie tak przygotowane ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 - 30 minut do zrumienienia ( czas pieczenia tarty zależy od piekarnika ). Upieczone ciasto lekko wystudzić i jeszcze ciepłe wyjąć z formy, następnie dokładnie wystudzić.
3. Wykonanie kremu: Borówki wypłukać i dokładnie osuszyć, następnie zmiksować blenderem na gładki mus. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, następnie dodać mus owocowy i cukier do smaku, chwilę ubijać do połączenia się składników.
4. Na wystudzone ciasto wyłożyć przygotowany krem, następnie udekorować borówkami i startą białą czekoladę. Tartę wstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie pokroić i podawać.
5. Smacznego.
Jagodowy zawijaniec z mascarpone
Ciasto styropian z jagodami i rodzynkami.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu