1,5 szkl cukru
2 łyżki mąki pszennej
10 jaj
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 krople olejku migdałowego
4 łyżki bułki tartej
Biszkopt:
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki pszennej
4 łyżki orzechów włoskich mielonych
4 łyżki cukru
4 jajka
3 łyżki bułki tartej
Masa:
2 budynie waniliowe
1 margaryna
1 łyżka kakao
1 szkl nutelli
4 łyżki cukru
2 szkl mleka
Zacznijmy od przygotowania ciasta z makiem na początku żółtka jajek utrzyjmy z cukrem. Dodajmy porcjami mak i wszystkie składniki oraz ubitą z białek wcześniej pianę. Upieczmy dwa placki.
Przygotujmy biszkopt z białek i cukru ubijmy pianę i zmieszjamy ją z pozostałymi składnikami. Upieczmy.
Masa- w małej ilosci mleka mieszamy budynie a resztę gotujemy i łączymy ze sobą wlewając budyn do mleka zagotujmy do gęstości. Margaryne utrzyjmy z kakao i nutellą oraz zimnym kremem.
Przełożenie- na spodzie Ciasto-połowa masy- biszkopt- masa- ciasto polewa czekoladowa
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu