200g masła
100g cukru pudru
16g cukru z prawdziwą wanilią
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku dopieczenia
dżem wiśniowy
Zagniatamy kruche ciasto ze wszystkich składników. Potzrebne bedą teraz mniejsze i większe foremki w kształcie serca. Wycinamy całe serca. W połowie z nich, za pomocą mniejszych foremek wycinamy w ich środku mniejsze serca. Układamy równomiernie w wysmarowanej tłuszczem foremce. Piec ok. 12-14 minut w temp. 170 stopni. Gdy lekko przestygną to na całe serduszka nakładamy łyżeczkę dżemu,przykrywamy wyciętą częścią serduszka.
Ciastka owsiane na dwa sposoby
Ciastka marchewkowe dla niemowląt
Ciastka karobowe dla niemowląt
ciasteczka z płatkami owsianymi
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu