Ciastka przełożone dżemem
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 16
Kruchutkie ciastkeczka przełożone dżemem wiśniowym jest to idealny dodatek do popołudniowej kawusi. Są bardzo smaczne i proste do wykonania.
Składniki:
340g mąki
200g masła
100g cukru pudru
16g cukru z prawdziwą wanilią
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku dopieczenia
dżem wiśniowy
Sposób przygotowania:
Zagniatamy kruche ciasto ze wszystkich składników. Potzrebne bedą teraz mniejsze i większe foremki w kształcie serca. Wycinamy całe serca. W połowie z nich, za pomocą mniejszych foremek wycinamy w ich środku mniejsze serca. Układamy równomiernie w wysmarowanej tłuszczem foremce. Piec ok. 12-14 minut w temp. 170 stopni. Gdy lekko przestygną to na całe serduszka nakładamy łyżeczkę dżemu,przykrywamy wyciętą częścią serduszka.
# Tagi:
Autor: AsiaK
Polecamy również
Bezglutenowe ciasteczka z czekoladą
Sa to bardzo smaczne bezglutenowe ciasteczka z czekoladą. Lekko sypkie za sprawą mąk. Bardzo je polecam. Radzę ró...Poduszki drożdżowe z nadzieniem
Chrupiące, słodkie bułeczki z marmoladąBajaderki
Bajaderki to pyszne słodkie ciastka, które nie wymagają pieczenia.Ciastka z dżemem dla niemowląt
Kruche rożki nadziewane dżemem bez cukruCiastka z jabłkami dla niemowląt
Ciastka bez cuku, ale słodkie dzięki suszonym figomZobacz więcej przepisów na: