Ciastka przełożone dżemem

Ciastka przełożone dżemem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 16

Kruchutkie ciastkeczka przełożone dżemem wiśniowym jest to idealny dodatek do popołudniowej kawusi. Są bardzo smaczne i proste do wykonania.

Składniki:

340g mąki
200g masła
100g cukru pudru
16g cukru z prawdziwą wanilią
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku dopieczenia
dżem wiśniowy

Sposób przygotowania:

Zagniatamy kruche ciasto ze wszystkich składników. Potzrebne bedą teraz mniejsze i większe foremki w kształcie serca. Wycinamy całe serca. W połowie z nich, za pomocą mniejszych foremek wycinamy w ich środku mniejsze serca. Układamy równomiernie w wysmarowanej tłuszczem foremce. Piec ok. 12-14 minut w temp. 170 stopni. Gdy lekko przestygną to na całe serduszka nakładamy łyżeczkę dżemu,przykrywamy wyciętą częścią serduszka.

Autor: AsiaK

Polecamy nasze przepisy