- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka karobu
- 2 łyżki maki pszennej
- 3 łyżki maki ziemniaczanej
(łyżki nieco z czubkiem, ale nie za dużym)
Mąki przesiać razem z karobem do miski.
Jajka ubijać z syropem klonowym na pianę (trwa to dłużej niż ubijanie jajek z cukrem, więc lepiej robić to mikserem).
Na ubitą pianę wsypać mąki z karobem i delikatnie wymieszać łyżką.
Kłaść ciasto łyżką na papier do pieczenia.
Piec ok. 10-12 min w 180 stopniach, na termoobiegu.
Ciastka owsiane na dwa sposoby
Ciastka marchewkowe dla niemowląt
Kruche ciasteczka z pomarańczą
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu