Ciastka karobowe dla niemowląt

Ciastka karobowe dla niemowląt

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Ciastka są słodkie dzięki dodatkowi syropu klonowego, lekko czekoladowe dzięki karobowi

Składniki:

- 2 jajka
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka karobu
- 2 łyżki maki pszennej
- 3 łyżki maki ziemniaczanej
(łyżki nieco z czubkiem, ale nie za dużym)

Sposób przygotowania:

Mąki przesiać razem z karobem do miski.

Jajka ubijać z syropem klonowym na pianę (trwa to dłużej niż ubijanie jajek z cukrem, więc lepiej robić to mikserem).

Na ubitą pianę wsypać mąki z karobem  i delikatnie wymieszać łyżką.

Kłaść ciasto łyżką na papier do pieczenia.
Piec ok. 10-12 min w 180 stopniach, na termoobiegu.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy