Buraczki zasmażane
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 8
Pyszny dodatek do obiadu, przede wszystkim do róznego rodzaju mięs, najpopularniejsze to oczywiście mielone z buraczkami. Z dodatkiem smalcu, dzięki któremu buraczki nabierają swojego "smaczku". Zapraszam do spróbowania!
Składniki:
0,5 kg buraczków ćwikłowych
1 łyżka mąki
1 łyżka smalcu
Sól
Pieprz
Szczypta cukru
Sposób przygotowania:
Buraczki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, aż będą miękkie. Odlać wodę, pozostawić do wystudzenia. Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę. Buraczki przełożyć na patelnię (do zasmażki) i smażyć przez chwilę.
Doprawić solą, pieprzem, cukrem. Podawać jako dodatek do obiadu, pyszne są z kotletami mielonymi.
# Tagi:
Autor: AgnieszkaW
Polecamy również
Buraczki
Tradycyjne buraczki :)Buraczki zasmażane
Pyszny dodatek do obiadu, przede wszystkim do róznego rodzaju mięs, najpopularniejsze to oczywiście mielone z bur...Buraczki zasmażane.
Takie buraczki są pysznym dodadatkiem do drugiego dania. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i mięsem. Można je podać na c...Buraczki zasmażane z cebulką
Takie buraczki zasmażane z cebulką to doskonały dodatek do drugiego dania np kotleta schabowego i ziemniaków. I t...Buraczki zasmażane
Zdrowy i smaczny dodatek do obiadu. Moja mama podawała buraczki zasmażane do kotelta mielonego i ziemiaków p...Zobacz więcej przepisów na: