Buraczki zasmażane.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Takie buraczki są pysznym dodadatkiem do drugiego dania. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i mięsem. Można je podać na ciepło lub na zimno. Polecam.
Składniki:
2-3 łyżki masła do smażenia
1 kg buraków ćwikłowych
sok z cytryny według uznania
sól i pieprz do smaku
szczypta cukru
Sposób przygotowania:
1. Buraki dokładnie szorujemy i myjemy, następnie przekładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą. Buraczki gotujemy do miękkości.
2. Ugotowane studzimy i obieramy, następnie ścieramy na tarce o małych oczkach.
3. Następnie w garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy starte buraczki i chwilę przesmażamy cały czas mieszając.
4. Buraczki pzyprawiamy do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i sokiem z cytryny.
5. Buraczki są gotowe do podania. Smacznego.
# Tagi:
Autor: babeczka35
Polecamy również
Buraczki zasmażane
Zdrowy i smaczny dodatek do obiadu. Moja mama podawała buraczki zasmażane do kotelta mielonego i ziemiaków p...Buraczki zasmażane
Pyszny dodatek do obiadu, przede wszystkim do róznego rodzaju mięs, najpopularniejsze to oczywiście mielone z bur...Buraczki zasmażane z cebulką
Takie buraczki zasmażane z cebulką to doskonały dodatek do drugiego dania np kotleta schabowego i ziemniaków. I t...Buraczki zasmażane.
Takie buraczki są pysznym dodadatkiem do drugiego dania. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i mięsem. Można je podać na c...Buraczki
Tradycyjne buraczki :)Zobacz więcej przepisów na: