2 margaryny
12 łyżek wody
2 łyżki kakao
2 szkl cukru
50 dag mleka w proszku
32 herbatniki
1 tafla wafla
Galaretka:
2 galaretki wiśniowe
0,75 l wody
Wiśnie
Biszkopt z makiem:
4 jaja
1 łyżka proszku do pieczenia
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
2 łyżki maku
Masa śmietanowa:
2 śnieżki
2 łyżki żelatyny
3 łyżki cukru pudru
1 opakowanie delicji
Na początku wykonajmy warstwę mleczną. Obie margaryny, wodę, cukier i kakao dajemy do garnka i rozpuszczamy na ogniu, po czym studzimy. Herbatniki kruszymy i wraz z mlekiem w proszku mieszamy z chłodną masą.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i gdy będzie chłodna mieszamy ją z wiśniami..
Przygotowujemy biszkopt z makiem: białka wraz z cukrem ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z resztą składników.Pieczemy.
Masa śmietanowa: śnieżki robimy jak zostało opisane na opakowaniu wsypujemy cukier i letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Delicje kroimy w kostkę i łyżka mieszamy ze śmietanką.
Przełożenie gotowego ciasta na spód wafel tortowy mleczny blok na to wiśnie z galaretką- śmietana- biszkopt z makiem- dekorujemy dowolnie.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu