1 łyżeczka amoniaku
2 łyżeczki sody
2 łyżki śmietany
1 jajo
15 dag margaryny
1 łyżka cukru
3 szkl maki
3 łyżki miodu
Jabłka:
1,20 kg jabłek
1 galaretka cytrynowa
4 łyżki cukru
Masa:
0,5 litra mleka
1 margaryna
4 łyżki kaszy manny
4 łyżki cukru
10 dag wiórek kokosowych
Przygotujmy z podanych skąłdników ciasto zagniećmy je i podzielmy na 3 częsci ale jedna zróbmy mniejszą i upieczmy wszystkie, ale tą najcieńszą sjkruszmy i zmieszajmy z chłodnymi jabłkami.
Robimy masę jabłkową obrane jabłka scieramy na tarce i smażymy mieszamy z cukrem i galaretką.
Zróbmy krem mleko gotujemy z cukrem, kaszą, kokosem. Chwilkę gotujemy. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.
Przełożenie gotowego ciasta: Ciasto- jabłka- masa- ciasto- polewa czekoladowa można posypać kokosem.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu