1 łyżeczka proszku
15 dag cukru
6 białek
3 żółtka
2 łyżki maku
3 łyżki mąki
15 dag kokosu
Biszkopt jasny:
8 jaj
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
Masa:
6 żółtek
0,5 litra mleka
1 budyń śmietankowy
1 łyżka mąki pszennej
Cukier do smaku
1 masło
Spirytus do smaku
Na początku z białek i cukru ubijmy pianę i zmieszajmy z pozostałymi skłąndikami. Upieczmy biskzopt.
Później zajmijmy się masą w małej ilości mleka rozróbmy budyń, mąkę i żółtka. Resztę zagotujmy i połączmy z żółtkami. Gotujmy do zgęstnienia i urzyjmy z wczesniej utartym masłem wraz z cukrem pudrem i alkoholem.
Upieczmy wkładkę białka z cukrem ubijmy i zmieszajmy z resztą skłandików - upieczmy.
Przełożenie gotowego ciasta to na spodzie biszkopt jasny- masa- ciasto- masa- biszkopt jasny- dekoracja cukrem pudrem.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
ciasto z bezą i czarną porzeczką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu