6 jaj
6 łyżek orzechów włoskich mielonych
4 łyżek bułki tartej
6 łyżek cukru
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Biszkopt kokosowy:
0,5 szkl cukru
15 dag wiórek kokosowych
6 białek
1 łyżka mąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1 margaryna
1 puszka brzoskwiń
6 żółtek
2 dag budyniu śmietankowego
1 łyżka mąki pszennej
Dodatkowo:
1 polewa
do dekoracji cukier puder
1 słoiczek marmolady
Na początku przygotujmy biszkopt orzechowy i ciasto kokoswe. Robimy je tak samo zaczynamy od ubicia białek z cukrem i zmieszania z resztą składników. Biszkopt orzechowy przekrawamy na pół.
Przygotowujemy krem jeśli soku jest mało aby była szklanaka to dolewamy wody . Połowę soku zagotowujemy. W reszcie mieszamy żółtka, mąkę i budyń w proszku. Następnie wlewamy do gotującego się soku i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Tłuszcz ucieramy z cukrem pudrem i łączymy z kremem.
Biszkopt smarujemy marmoladą i wykładamy krem na który dajemy trochę krojonych brzoskwiń.Na to dajemy placek z kokosem i znów dajemy krem i brzoskwinie i przykrywamy ciastem orzechowym. Ciasto wykroiłam na Walentynki w kształcie serca.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu