8 jaj
1,5 szkl cukru
1,5 budyniu czekoladowego
3 łyżki kakao
1,5 szkl mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
600 ml śmietanki
15 dag serka homogenizowanego
6 łyżek cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki wody
1 kg dojrzałych bananów
1 cytryna
3 galaretki cytrynowe (na 0.5l wody każda) rozpuszczone w 4 i 1/2 szklakach wody
Kolorowy kokos
Powidło
Na początku pieczemy biszkopcik. Z cukru i białek ubijmy pianę. Wsypmy resztę składników i wymieszajmy, upieczmy dwa placki.
Przygotujmy galaretki rozpusćmy je w 4 i 1/2 szklankach wrzątku.
Masę robimy ubijając śmietankę z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek homogenizowany. Zmieszajmy ze schłodzoną rozpuszczoną żelatyną w wodzie.
Przełożenie ciasta na spodzie biszkopt - smarujemy cienką warstwą powideł, banany pokrojone w plasterki natarte sokiem z cytryny, - galaretka- masa- biszkopt- wierzch przesmarujmy masą i potrzepmy wiórkami kokosywmi.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu