Brokułowa zupa.

Brokułowa zupa.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jest to lekka i szybka w przygotowaniu zupa. Polecam na obiad.

Składniki:

Składniki na zupę:

kawałek selera

1 pietruszka

2 marchewki

1 brokuł

około 4 szklanki bulionu warzywnego

1 szklanka śmietany 12 %

2 łyżki posiekanego koperku ( świeżego, suszonego lub mrożonego )

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Marchewki, pietruszkę i seler obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy.

3. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy, następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości warzyw.

4. Następnie do warzyw wlewamy śmietanę i chwilę gotujemy przyprawiając do smaku solą i pieprzem, na koniec dodajemy koperek.

5. Podajemy i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy