Bardzo smaczna i sycąca zupa. Z dodatkiem pomidorów i papryki, z makaronem idealna na jesienno-zimową pogodę. Serdecznie polecam!
1,5 litra rosołu
1 marchewka
1 pietruszka
1 papryka
1 cebula
3 ziemniaki
Koperek
Sól
Pieprz czarny
Lubczyk
Czosnek
Makaron np. nitki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju (lub smalcu)
Mąka
Warzywa pokroić w kostkę, paprykę w paski, wszystkie warzywa wrzucić na patelnię, dodać koncentrat pomidorowy i chwilę dusić na 1 łyżce smalcu (lub oleju).
Następnie wszystko wrzucić do garnka z grubym dnem, zalać rosołem i gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem, lubczykiem i pieprzem.
Ze smalcu (lub oleju) i mąki zrobić delikatną zasmażkę, aby zagęścić nią zupę.
Ugotować makaron, podawać z gorącą zupą i posiekanym koperkiem na wierzchu.
Zupa pomidorowa z ziemniakami i makaronem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu