bazylia suszona według uznania
suszone oregano według uznania
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe składniki:
5 dag pestek słonecznika
1. Marchewkę i cebulę obieramy, myjemy i kroimy razem z przygotowaną dynią.
2. Następnie w garnku roztapiamy masło i wrzucamy warzywa, chwilę je przesmażamy, aż będą lekko szkliste, następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości składników. Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie miksujemy blenderem.
3. Następnie zupę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ziołami według uznania.
4. Słonecznik prażymy na suchej i gorącej patelni do lekkiego zrumieninia.
5. Na talerze nakładamy porcje zupy i posypujemy słonecznikiem. Podajemy i smacznego.
Zupa-krem dyniowo-ziemniaczana.
Dyniowo-marchewkowa zupa krem.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu