Sernik z kupkami orzechowymi

Sernik z kupkami orzechowymi

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Bardzo fajny serniczek z orzechami, całkiem posłowy, polecam więc go!

Składniki:

Ciasto: 3 łyżki cukru pudru 3/4 szt margaryny 1,5 szkl mąki pszennej 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Kupki orzechowe: 4 łyżki cukru 4 białka 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 15 dag orzechów włoskich mielonych Ser: 1 kg ser białego 1 szkl oleju 3/4 szkl cukru 2 budynie śmietankowe 2 szkl mleka 2 jajka 4 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Z podanych składników na ciasto zagniećmy je i dajmy na dużą blachę. Nastepnie zróbmy kupki z orzechów czyli białka wraz z cukrem ubijmy dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bułkę tartą i mielone orzechy włoskie. Kupki orzechów wyłóżmy na ciasto. Przygotujmy ser: jajka, żółtka, cukier waniliowy i cukier ucieramy. Dodajmy porcjami ser, budynie w proszku, olej i mleko. Kupki orzechowe zalejmy serem i pieczmy 1 godzinę w 180 stopniach.

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy