jajka 2 sztuki
śmietana 30 % 1 szklanka
cukier puder 1/2 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
dodatkowo na spód
biszkopty okrągłe
góra ciasta
czerwona porzeczka 1,5 szklanka (mrożona)
galaretka czerwona ( wiśniowa)
do naczynia dodać wszystkie składniki na sernik,szybko zmiksuj do połączenia się składników( aby nie napowietrzać masy)
formę wyłożyć papierem do pieczenia , dno wyłożyć biszkoptami,wlać masę serową ,piec 1 godz. ( góra -dół)około 1 godzinę ,po upieczeniu odstawić w chłodne miejsce .
Do garnka wsypać porzeczki wlać 200 ml. wody wsypać galaretkę ,doprowadzić do wrzenia ,zdjąć z ognia i schłodzić ,
Na zimny sernik wlać tężejącą galaretkę ,schłodzić .
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu