Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Serniczki z orzechami i bezą

print Drukuj
Serniczki z orzechami i bezą

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 3
Ocena:
0.0

0 ocen

sernik, orzechy włoskie prażone w miodzie i beza to jest to !!!!

składniki


jogurt grecki 1/2 litra
jajka 3 sztuki
cukier puder 1/2 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
ser ricotta 200 gram

bezy

oraz

orzechy włoskie 1 szklanka
miód prawdziwy 1 łyżka
masło 2 łyżki

sposób przygotowania
  • serniczki:
    jogurt wymieszaj z serkiem dodaj cukier i jajka na koniec wsyp budyń
    przełóż do foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą
    przelej masę do 3/4 wysokości foremki
    piecz w 170 stopniach 40 minut
  • obrane orzechy przełóż na patelnię dodaj masło i miód praż około 5 minut na b.małym ogniu
  • po upieczeniu i ostudzeniu serniczki wyjmij z foremek, podgrzej masę z orzechów polej sernik ,na górę beza
Ocena:
0.0
Liczba porcji 3
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!