8 jaj
8 łyżek maki
8 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
Ser:
60 dag sera
0,5 margaryny
2 białka
7 żółtek
1 budyń śmietankowy
20 dag cukru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem:
1,5 margaryny
0,5 litra mleka
1 budyń śmietankowy
6 łyżek cukru
Alkohol do smaku
Truskawki:
1,20 kg truskawek
3 galaretki truskawkowe
1 litr wody
Na początku upieczmy biszkopt jasny. Z białek i cukru ubijamy pianę doajemy pozostałe składniki i wymieszajmy i upieczmy dwa biszkopty.
Nastepnie ugotujmy budyń. W małej ilości mleka rozmieszajmy budyń a pozostałe zagotujmy i wlejmy do niego budyń gotujmy do gęstosci. Ostudźmy i utrzyjmy z margaryną i alkoholem.
Upieczmy ser. Żółtka utrzyjmy z cukrem i margaryną. Dodajemy porcjami ser, budyń i pianę z dwóch białek. Pieczemy na foli około godziny w 180 stopniach.
Warstwa truskawkowa galaretki rozpuszczamy we wrzątku, gdy zaczną tężeć mieszamy z pokrojoneymi truskawkami.
Gotowe ciasto to :na spodzie biszkopt- krem- ser- krem- truskawki-krem- biszkopt- dekoracja polewą
Serowy torcik truskawkowa rozkosz
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu