Schabowe w sosie z pieczarkami.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Inna wersja schabowych.
Składniki:
· ½ kg schabu
· Bułka tarta
· Mąka pszenna
· Sól
· Pieprz
· Jajko
· Śmietana 18 %
· ½ kg pieczarek
· 1 cebula
Sposób przygotowania:
1. Schab kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem.
2. Każdy płat solimy i pieprzymy, panierujemy w jajku i w bułce wymieszanej z mąką po czy smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
3. Cebule obieramy kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki doprawiamy solą i pieprzem.
4. Do pieczarek wlewamy śmietanę.
5. Sos z pieczarkami wylewamy na schabowe.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Soczyste schabowe
Kruchy, soczysty schabowy dzięki marynacie.Kotlety lays
Chipsy nie tylko są dobre prosto z paczki, proponuję nimi posypac kotlety ;)Schabowy z serem
Sprawdzony przepis na kotleta schabowego z serem. Niby taki prosty pomysł na obiad, a bardzo smaczny. Schab idealnie kom...Lasagne w sosie barbecue - schabowe
Nie tylko mozna zrobić z mięsem mielonym, ze schabowymi mi lepiej smakuję, zachęcam do zrobienia :)Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką
Sezon na warzywa się zaczął trzeba fanatzyjnie wykorzystać a tą fantazję polecam :)Zobacz więcej przepisów na: