· 60 dag schabu
· Bułka tarta
· Mąka pszenna
· 2 jajka
· 1 cebula
· ½ kg pieczarek
· ½ słoika majonezu
· 20 dag sera żółtego
· Kilka chipsów
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
1. Kroimy schab w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron.
4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Pieczarki drobno kroimy i dokładamy do cebuli.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Smarujemy cienko majonezem.
9. Na majonez wykładamy farsz z pieczarek.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim pieczarki.
11. Na koniec kruszymy lay’s i posypujemy wierzch kotletów.
12. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
13. Kotlety gotowe.
14. Smacznego.
Lasagne w sosie barbecue - schabowe
Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką
Kotlet Schabowy z jajkiem i pomidorem
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu