Sezon na warzywa się zaczął trzeba fanatzyjnie wykorzystać a tą fantazję polecam :)
· 60 dag schabu
· 1 łyżeczka ketchupu
· Bułka tarta do panierki
· 2 jajka
· Sól
· Pieprz
· Vegeta
· 15 dag sera żółtego
· ½ główki młodej kapusty
· 1Marchewka
· Trochę octu
· 1 łyżka mąki pszenna
· Olej do smażenia
1. Szatkujemy kapustę drobno, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
2. Obieramy marchew kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty, przyprawiamy Vegetą, octem i wlewamy trochę ketchupu.
3. Rozrabiamy mąkę z odrobiną zimnej wody i jak jest już kapustka dobra, zaprawiamy.
4. Chwilkę gotujemy.
5. Schab kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem.
8. Na każdy kotlet układamy kapustę.
9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch .
10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
11. Kotlety gotowe.
12. Smacznego
Lasagne w sosie barbecue - schabowe
Kotlet Schabowy z jajkiem i pomidorem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu