· 50 dag. schabu
· 1 pomidor
· 15 dag sera żółtego
· Jajek tyle ile jest kotletów
· Bułka tarta
· Mąka pszenna
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
1. Mięso kroimy na plastry , rozbić, przyprawić przyprawami: solą oraz pieprzem.
2. Widelcem roztrzepujemy jajka na talerzu.
3. Trochę mąki wsypać na talerz i na drugi talerz trochę bułki tartej
4. Mięso zatapiamy w jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
5. Przekładamy na patelnie na rozgrzany olej i smażymy z obu stron.
6. Gdy kotlety są już dobre przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
7. Następnie smażymy jajka sadzone tyle ile jest kotletów.
8. Jajka sadzone wykładamy pojedynczo na każdy kotlet.
Kroimy w małą kostkę pomidora i układamy na jajk
Lasagne w sosie barbecue - schabowe
Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu