Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Powidła zatopione w pierniku

print Drukuj
Powidła zatopione w pierniku

Beata

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
0.0

0 ocen

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne

składniki

·         20 łyżek. Mąki

·         10 łyżek Cukru

·         250 g. margaryny

·         2 jajka

·         2 szk. Mleka

·         Słoik powideł

·         4 łyżeczki kakao

·         2 łyżeczki sody

·         1 ½ opakowania przyprawy do piernika

 

sposób przygotowania

1.       Rozpuścić margarynę i ostudzić

2.       Jajka utrzeć z cukrem za pomocą miksera.

3.       Stopniowo dodawać pozostałe składniki, nadal miksując.

4.       Na koniec dodać powidła i wymieszać łyżką.

5.       Ciasto wlać na formę.

6.       Piec 60 minut w 150˚C.

7.       Piernik gotowy

8.       Smacznego.

Tagi: pierniki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 8
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brokułowa sałatka
Gwiazdka

Brokułowa sałatka

Brokułowa fantazja na niedzielna kolacje
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Gwiazdka

Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.

uwielbiam kapuste kiszoną a jak ktos lubi pierogi z kapusta i grzybami to proponuje to danie.
Drobiowa zapiekanka z migdałami.
Gwiazdka

Drobiowa zapiekanka z migdałami.

zapiekanka jest bardzo pyszna, kurczak w sosie migdałowy z dodatkiem sera.
Kotlecki Ala pizza
Gwiazdka

Kotlecki Ala pizza

Pizze każdy lubi, duzy i mały a co powiecie na ktleciki w wersji pizza?
Flaki z udek z kurczaka
Gwiazdka

Flaki z udek z kurczaka

Gdy ktoś nie lubi flaków, proszę spróbować takiej fersji
Berlinki Ala pizza
Gwiazdka

Berlinki Ala pizza

Polecam dla tzw Tadków niejadków
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!