Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Powidła zatopione w pierniku

print Drukuj
Powidła zatopione w pierniku

Beata

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
0.0

0 ocen

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne

składniki

·         20 łyżek. Mąki

·         10 łyżek Cukru

·         250 g. margaryny

·         2 jajka

·         2 szk. Mleka

·         Słoik powideł

·         4 łyżeczki kakao

·         2 łyżeczki sody

·         1 ½ opakowania przyprawy do piernika

 

sposób przygotowania

1.       Rozpuścić margarynę i ostudzić

2.       Jajka utrzeć z cukrem za pomocą miksera.

3.       Stopniowo dodawać pozostałe składniki, nadal miksując.

4.       Na koniec dodać powidła i wymieszać łyżką.

5.       Ciasto wlać na formę.

6.       Piec 60 minut w 150˚C.

7.       Piernik gotowy

8.       Smacznego.

Tagi: pierniki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 8
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!