Powidła zatopione w pierniku

Powidła zatopione w pierniku

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne

Składniki:

·         20 łyżek. Mąki

·         10 łyżek Cukru

·         250 g. margaryny

·         2 jajka

·         2 szk. Mleka

·         Słoik powideł

·         4 łyżeczki kakao

·         2 łyżeczki sody

·         1 ½ opakowania przyprawy do piernika

 

Sposób przygotowania:

1.       Rozpuścić margarynę i ostudzić

2.       Jajka utrzeć z cukrem za pomocą miksera.

3.       Stopniowo dodawać pozostałe składniki, nadal miksując.

4.       Na koniec dodać powidła i wymieszać łyżką.

5.       Ciasto wlać na formę.

6.       Piec 60 minut w 150˚C.

7.       Piernik gotowy

8.       Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy