· 20 łyżek. Mąki
· 10 łyżek Cukru
· 250 g. margaryny
· 2 jajka
· 2 szk. Mleka
· Słoik powideł
· 4 łyżeczki kakao
· 2 łyżeczki sody
· 1 ½ opakowania przyprawy do piernika
1. Rozpuścić margarynę i ostudzić
2. Jajka utrzeć z cukrem za pomocą miksera.
3. Stopniowo dodawać pozostałe składniki, nadal miksując.
4. Na koniec dodać powidła i wymieszać łyżką.
5. Ciasto wlać na formę.
6. Piec 60 minut w 150˚C.
7. Piernik gotowy
8. Smacznego.
Piernik z powidłem z kremem i polewą
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu