Chlebek twarogowo-olejowy.

Chlebek twarogowo-olejowy.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Taki chlebek jest niezwykle pyszny i bardzo mięciutki. Idealny na przekąskę, kolację lub śniadanie. Smakuje na ciepło jak i na zimno. Polecam przepis.

Składniki:

Ciasto:

2 jajka

20 dag białego sera półtłustego

2 i pół szklanki mąki pszennej

6 łyżek mleka

6 łyżek oleju

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka soli

 

Dodatkowo:

masło do posmarowania formy

mąka do posypania stolnicy

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki na chlebek  przełożyć do miski i zagnieść mięciutkie ciasto.

2. Następnie ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy i przełożyć do tortownicy posmarowanej cieniutko masłem, o średnicy 25 cm. Ciasto nakłuć widelcem.

3. Tak przygotowane ciasto piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

4. Chlebek jest gotowy do podania. Smacznego.

# Tagi:

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy