wbijamy jajka do miski, solimy (około pół łyżeczki) i mieszamy roztrzepując. Wlewamy mleko oraz dodajemy mąkę i najlepiej miksujemy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Ciasto może być za gęste, więc możemy je woda rozcieńczyć. Ciasto gotowe, odstawiamy je teraz na około pół godziny.
Smacznego!
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem
Pełnoziarniste naleśniki ze szpinakiem i jakiem sadzonym
Naleśniki gryczane ze szpinakiem
Przepis na naleśniki ze szpinakiem
muszle nadziewane brokułem i pieczarką
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu