Schab zanurzony w muffinkach

Schab zanurzony w muffinkach

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Formy muffinek jak widac można uzyć na różne sposoby, dzis proponyję Obiadek z muffinek.

Składniki:

·       60 dag  schabu

·       50 dag  pieczarek

·       2 serki topione Hochlanh

·       Pieprz

·       Sól

·       10 dag szynki

·       Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy schab w plastry i rozbijamy, doprawiamy solą.

2.    Kroimy pieczarki w plasterki i prużymy  na rozgrzanym oleju.

3.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.

4.    Kiedy pieczarki są już dobre dodajemy serki i prużymy do chwili rozpuszczenia.

5.    Schab umieszczamy w formach do muf finek.

6.    W każdy otwór wkładamy po kawałku szynki.

7.    Następnie napełniamy farszem z pieczarek.

8.    Dokładnie zwijamy mięso.

9.    Zapiekamy 40 minut w 180˚C.

10.                      Muffiny gotowe.

11.                      Smacznego.

                    

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy