- 2 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- trochę majeranku
- 1/4 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka owsianego
Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, można zrobić to za pomocą robota kuchennego. Odcisnąć nadmiar wody.
Wszystkie składniki na muffinki dokładnie razem połączyć. Masę wylewać do foremek, mniej więcej do połowy wysokości.
Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
W wersji dla starszych dzieci,na muffinki można położyć ser żółty.
paluchy drożdżowe z bazylią i cheddarem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu