25 dag miąższu dyni
1 szklanka cukru
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
7 łyżek oleju
półtorej szklanki mąki pszennej
cukier puder do posypania muffinek
1. Najpierw miąższ dyni kroimy w drobną kosteczkę.
2. Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenia, cynamon i gałkę muszkatołową, dokładnie wszystko mieszamy. Na koniec wsypujemy dynię i delikatnie mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia mufinek. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 stopni, do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
4. Upieczone mufinki oprószamy cukrem pudrem i podajemy.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu