Polecamy dzisiaj:

Ciasto czekoladowe z truskawkami.

Marynowane cebulki.

print Drukuj
Marynowane cebulki.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Warto przygotować kilka takich słoiczków cebulek, bardzo chrupiących i pysznych. Cebulki mogą być dekoracją sałatek lub ich składnikiem. Polecam.

składniki

Zalewa:

pół szklanki octu 10 %

2 szklanki wody

1 łyżka soli

3 łyżki cukru

2-3 liście laurowe

pół łyżeczki ziaren gorczycy

kilka ziaren ziela angielskiego

 

Dodatkowo:

koper

pół kilo małych cebulek

sposób przygotowania

1. Składniki zalewy zagotować i wystudzić.

2. Cebulki obrać, dokładnie umyć i przełożyć do garnka. Zalać gorącą wodą i gotować dwie-trzy minuty, następnie dokładnie odcedzić.

3. Cebulki wkładać do słoików, do każdego dać gałązkę koperku i zalać zalewą, dokładnie zakręcić. Cebulki pasteryzować około 10 minut.

4. Następnie wystudzić i przenieść do spiżarni.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!