Marynowane cebulki.


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Warto przygotować kilka takich słoiczków cebulek, bardzo chrupiących i pysznych. Cebulki mogą być dekoracją sałatek lub ich składnikiem. Polecam.
Składniki:
Zalewa:
pół szklanki octu 10 %
2 szklanki wody
1 łyżka soli
3 łyżki cukru
2-3 liście laurowe
pół łyżeczki ziaren gorczycy
kilka ziaren ziela angielskiego
Dodatkowo:
koper
pół kilo małych cebulek
Sposób przygotowania:
1. Składniki zalewy zagotować i wystudzić.
2. Cebulki obrać, dokładnie umyć i przełożyć do garnka. Zalać gorącą wodą i gotować dwie-trzy minuty, następnie dokładnie odcedzić.
3. Cebulki wkładać do słoików, do każdego dać gałązkę koperku i zalać zalewą, dokładnie zakręcić. Cebulki pasteryzować około 10 minut.
4. Następnie wystudzić i przenieść do spiżarni.
Autor: babeczka35
Polecamy również

Marynowane cebulki.
Warto przygotować kilka takich słoiczków cebulek, bardzo chrupiących i pysznych. Cebulki mogą być dekoracją sałat...Zobacz więcej przepisów na:
Marynowane cebulki

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.