Kopertki z Indyka

Kopertki z Indyka

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Kopertki każdego Gościa zachwycą.

Składniki:

·         ½ kg piersi z indyka

·         15 dag sera żółtego w plastrach

·         1 opakowanie sera topionego Hochland

·         15 dag szynki w plastrach

·         Sól

·         Bułka tarta do panierki

·         3 jajka

·         Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.       Piersi kroimy na plastry, rozbijamy leciutko, solimy.

2.       Na każdy kawałek rozsmarowujemy po trochę serka topionego, następnie przykrywamy szynką, szynkę serem żółtym i składamy w kopertkę.

3.        Białko oddzielamy od żółtka.

4.       Białko ubijamy mikserem.

5.       Żółtko  na talerzu roztrzepać widelcem.

6.       Trochę bułki wysypać na talerz.

7.       Kopertki moczymy w żółtku, nakładamy białko i posypujemy bułką tartą.

8.       Gotowe kopertki smażymy na patelni na rozgrzanym olej z obydwu stron.

Potrawa Gotowa – Smacznego

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy