Kopertki z Indyka
Ocena: ★ ★ ☆ ☆ ☆
1 Ocen
Ilość porcji: 5
Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Składniki:
· ½ kg piersi z indyka
· 15 dag sera żółtego w plastrach
· 1 opakowanie sera topionego Hochland
· 15 dag szynki w plastrach
· Sól
· Bułka tarta do panierki
· 3 jajka
· Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Piersi kroimy na plastry, rozbijamy leciutko, solimy.
2. Na każdy kawałek rozsmarowujemy po trochę serka topionego, następnie przykrywamy szynką, szynkę serem żółtym i składamy w kopertkę.
3. Białko oddzielamy od żółtka.
4. Białko ubijamy mikserem.
5. Żółtko na talerzu roztrzepać widelcem.
6. Trochę bułki wysypać na talerz.
7. Kopertki moczymy w żółtku, nakładamy białko i posypujemy bułką tartą.
8. Gotowe kopertki smażymy na patelni na rozgrzanym olej z obydwu stron.
Potrawa Gotowa – Smacznego
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Indyk faszerowany pieczarkami
Dziś na obiad polecam indyka faszerowanego pieczarkami. Indyk faszerowany pieczarkami urozmaici niejeden jadłospis, w kt...Indyk faszerowany szpinakiem i pomidorami
Szukasz nietuzinkowego przepisu na zdrową porcję mięsa na obiad? Zatem służę przepisem na indyka faszerowanego szpinakie...Kopertki z Indyka
Kopertki każdego Gościa zachwycą.Indyk faszerowany papryką i pieczarkami
Osobiście zasmakowałam w indyku faszerowanym papryką i pieczarkami już jako dziecko. Muszę się przyznać, że indyk faszer...Zobacz więcej przepisów na: