· ½ kg piersi z indyka
· 15 dag sera żółtego w plastrach
· 1 opakowanie sera topionego Hochland
· 15 dag szynki w plastrach
· Sól
· Bułka tarta do panierki
· 3 jajka
· Olej do smażenia
1. Piersi kroimy na plastry, rozbijamy leciutko, solimy.
2. Na każdy kawałek rozsmarowujemy po trochę serka topionego, następnie przykrywamy szynką, szynkę serem żółtym i składamy w kopertkę.
3. Białko oddzielamy od żółtka.
4. Białko ubijamy mikserem.
5. Żółtko na talerzu roztrzepać widelcem.
6. Trochę bułki wysypać na talerz.
7. Kopertki moczymy w żółtku, nakładamy białko i posypujemy bułką tartą.
8. Gotowe kopertki smażymy na patelni na rozgrzanym olej z obydwu stron.
Potrawa Gotowa – Smacznego
Indyk faszerowany szpinakiem i pomidorami
Indyk faszerowany papryką i pieczarkami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu