Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Filet z kurczaka przykryty porową pierzynką

print Drukuj
Filet z kurczaka przykryty porową pierzynką

Beata

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
5.0

1 ocena

Bardzo szybka potrawa a jaka smaczna, polecam

składniki

·          1/2 kg piersi z kurczaka

·         20 dag pieczarek

·         1por

·         20 dag sera żółtego

·         Sos pomidorowy Winiary w opakowaniu

·        1 szt.  Kostka rosołowa

·         Sól

·         Pieprz

·         Olej do smażenia

sposób przygotowania

1.       Kroimy mięso z kurczaka na mniejsze płaty, doprawiamy solą.

2.       W misce rozgniatamy kostkę rosołową i mieszamy z nie wielką ilością oleju.

3.       NW takiej marynacie moczymy mięso.

4.       Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

5.       Pieczarki pokrojone podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając przyprawami pieprzem oraz solą.

6.       Por kroimy w krążki a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

7.       Sos pomidorowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

8.       Na mięso wykładamy pieczarki.

9.       Następnie układamy pora.

10.   Polewamy sosem.

11.   Posypujemy serem.

12.   pieczemy  35 minut w 180˚C

13.   Danie gotowe.

14.   Smacznego.

 

Tagi: kurczak
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
5.0
Liczba porcji 5
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!