Polecamy dzisiaj:

Przepis na leczo

Fasolka szparagowa z parmezanem

print Drukuj
Fasolka szparagowa z parmezanem

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
5.0

1 ocena

Świetny dodatek do obiadu lub jako główne danie dla wegetarian i osób lubiących to smaczne warzywo. Fasolka szparagowa z parmezanem - polecam ją w tej wersji zamiast z tradycyjną tartą bułką.

składniki
  • fasolka szparagowa 1/2 kg 
  • parmezan starty 100 gram 
  • masło 1 łyżka
  • cukier 1 szczypta 
  • sól do smaku 
  • pieprz biały do smaku
sposób przygotowania

Przepis na fasolkę szparagową z parmezanem:

  1. Na początek fasolkę musimy umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Do garnka wlewamy wodę, przekładamy fasolkę, dodajemy szczyptę cukru i gotujemy aż fasolka będzie miękka następnie przelewamy zimną wodą.
  3. W drugim garnku rozpuszczamy masło, dodajemy fasolkę, mieszamy, posypujemy parmezanem, doprawiamy solą i pieprzem.

Fasolka szparagowa z parmezanem gotowa. Smacznego:)

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!