Fasolka szparagowa z parmezanem

Fasolka szparagowa z parmezanem

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Świetny dodatek do obiadu lub jako główne danie dla wegetarian i osób lubiących to smaczne warzywo. Fasolka szparagowa z parmezanem - polecam ją w tej wersji zamiast z tradycyjną tartą bułką.

Składniki:

  • fasolka szparagowa 1/2 kg 
  • parmezan starty 100 gram 
  • masło 1 łyżka
  • cukier 1 szczypta 
  • sól do smaku 
  • pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania:

Przepis na fasolkę szparagową z parmezanem:

  1. Na początek fasolkę musimy umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Do garnka wlewamy wodę, przekładamy fasolkę, dodajemy szczyptę cukru i gotujemy aż fasolka będzie miękka następnie przelewamy zimną wodą.
  3. W drugim garnku rozpuszczamy masło, dodajemy fasolkę, mieszamy, posypujemy parmezanem, doprawiamy solą i pieprzem.

Fasolka szparagowa z parmezanem gotowa. Smacznego:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy