Fasolka szparagowa z parmezanem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 2
Świetny dodatek do obiadu lub jako główne danie dla wegetarian i osób lubiących to smaczne warzywo. Fasolka szparagowa z parmezanem - polecam ją w tej wersji zamiast z tradycyjną tartą bułką.
Składniki:
- fasolka szparagowa 1/2 kg
- parmezan starty 100 gram
- masło 1 łyżka
- cukier 1 szczypta
- sól do smaku
- pieprz biały do smaku
Sposób przygotowania:
Przepis na fasolkę szparagową z parmezanem:
- Na początek fasolkę musimy umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
- Do garnka wlewamy wodę, przekładamy fasolkę, dodajemy szczyptę cukru i gotujemy aż fasolka będzie miękka następnie przelewamy zimną wodą.
- W drugim garnku rozpuszczamy masło, dodajemy fasolkę, mieszamy, posypujemy parmezanem, doprawiamy solą i pieprzem.
Fasolka szparagowa z parmezanem gotowa. Smacznego:)
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Fasolka szparagowa do obiadu
Fasolka szparagowa to doskonały dodatek do obiadu. Zarówno żółta, jak i zielona, jest źródłem witam...Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słonecznikiem
Przełamanie smaku uwielbianej na naszych stołach fasolki szparagowej świeżą brzoskwinią i słonecznikiem. Niezwykły...Fasola szparagowa z kiełbasą
Smaczna przekąska na kolacje.Fasolka szparagowa z cebulą
Niektórzy nazywają to danie: fasolka szparagowa po francusku. Ja najczęściej podaję je z tostami i pomidorami. Fa...Fasolka szparagowa z koperkiem
Fasolka szparagowa jest prosta do przygotowania i to wszyscy wiemy. Ale to nie wszystkie jej zalety. Fasolka szparagowa...Zobacz więcej przepisów na: