Fasolka szparagowa do obiadu

Fasolka szparagowa do obiadu

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Fasolka szparagowa to doskonały dodatek do obiadu. Zarówno żółta, jak i zielona, jest źródłem witamin dlatego wato ją jeść.

Składniki:

  • fasolka sparagowa 30 dag
  • bułka tarta
  • masło

Sposób przygotowania:

Przepis na Fasolkę szparagową:

1.Fasolkę dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki a potem wrzucać do garnka z osoloną wodą i gotować aż do miękkości.

2.Po ugotowaniu fasolkę odcedzać i z powrotem wkładać do garnka.

3.Dodać masło, bułkę tartą i podgrzewając na małym ogniu, mieszać i podawać.

Fasolka szparagowa gotowa do podania do obiadu. Sama też może stanowić pyszne danie. Smacznego

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy