Duszona fasolka szparagowa


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 2
Jako dodatek do obiadu lub na kolację
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 1 mała cebula
- świeża natka pietruszki
- łyżka masła
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową przebrać, obciąć końcówki, dokładnie umyć. Ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, pozostawiając w garnku niewielką ilość wody. Dodać łyżkę masła i wrzucić posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, aż cebula całkiem zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również

Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słonecznikiem
Przełamanie smaku uwielbianej na naszych stołach fasolki szparagowej świeżą brzoskwinią i słonecznikiem. Niezwykły...
Jak ugotować fasolkę szparagową
Gdy pojawia się fasolka szparagowa i rozpoczyna się sezon na fasolkę, to wtedy fasolka szparagowa gości na moim stole ba...
Duszona fasolka szparagowa
Jako dodatek do obiadu lub na kolację
Fasola szparagowa z kiełbasą
Smaczna przekąska na kolacje.
Fasolka szparagowa na sposób meksykański
Inny przepis na fasolkę szparagową. Bo ciagle ta sama gotowana, a jakby coś zmienic ?Zobacz więcej przepisów na:
Fasolka szparagowa

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.