Duszona fasolka szparagowa
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 2
Jako dodatek do obiadu lub na kolację
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 1 mała cebula
- świeża natka pietruszki
- łyżka masła
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową przebrać, obciąć końcówki, dokładnie umyć. Ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, pozostawiając w garnku niewielką ilość wody. Dodać łyżkę masła i wrzucić posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, aż cebula całkiem zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Jak ugotować fasolkę szparagową
Gdy pojawia się fasolka szparagowa i rozpoczyna się sezon na fasolkę, to wtedy fasolka szparagowa gości na moim stole ba...Fasolka szparagowa z koperkiem
Fasolka szparagowa jest prosta do przygotowania i to wszyscy wiemy. Ale to nie wszystkie jej zalety. Fasolka szparagowa...Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słonecznikiem
Przełamanie smaku uwielbianej na naszych stołach fasolki szparagowej świeżą brzoskwinią i słonecznikiem. Niezwykły...Fasolka szparagowa z cebulą
Niektórzy nazywają to danie: fasolka szparagowa po francusku. Ja najczęściej podaję je z tostami i pomidorami. Fa...Fasolka szparagowa gotowana z czosnkiem
Zdrowa propozycja jako dodatek do mięsa lub np. sadzonego jajka lub po prostu na przekąskę. Polecam fasolkę szparagową g...Zobacz więcej przepisów na: