Fasolka szparagowa na sposób meksykański

Fasolka szparagowa na sposób meksykański

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Inny przepis na fasolkę szparagową. Bo ciagle ta sama gotowana, a jakby coś zmienic ?

Składniki:

·       50 dag  fasolki szparagowej

·       Połowę papryki żółtej

·       Połowę papryki czerwonej

·       Sos meksykański

·       10 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

1.    Fasolkę kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie.

2.    Papryki kroimy w drobne paseczki

3.    Po ugotowaniu fasolkę odlewamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

4.    Mieszamy z sosem meksykańskim.

5.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim fasolkę.

6.    Na koniec dekorujemy papryką.

7.    Zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.

8.    Fasolka gotowa .

9.    Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy