1 szkl mleka
0,5 szkl cukru
0,5 szkl oleju
2 jaja
0,5 kg mąki
1/3 kostki drożdży
Cukier waniliowy
Kruszonka:
10 dag margaryny
Mąka pszenna
Cukier waniliowy
cukier
Ser:
15 dag sera
Cukier do smaku
1 łyżka budyniu śmietankowego
Przygotujmy ciasto drożdżowe w garnku podgrzejmy mleko z cukrem i rozpusćmy w nim drożdże i wymieszajmy troszkę mąki. Przykryjmy i zaczekajmy aż podrosnie a nastepnie dodajmy resztę skłandików i wyróbmy ciasto i ponownie czekajmy aż podrosnie.
Przygotujmy nadzienie serowe ser mielimy i mieszamy z cukrem i budyniem.
Zajmijmy się kruszonką magrarynę makę i cukry zagniećmy. Z ciasta formujemy bułeczki i do każdej dajemy po troszku sera potrzepujemy kruszonką i odstawiamy aby znów wyrosły, pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 30 minut.
Bułeczki z farszem ziemniaczanym
Drożdżowe ślimaczki z serem żółtym i kukurydzą.
Bułki drożdżowe z truskawką i porzeczką
Maślane bułeczki z rodzynkami.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu