2 dowolne galaretki ( u mnie niebieska i ametystowa )
1 wafel ( 5 tafli )
8 łyżek mleka
5 łyżek cukru
25 dag masła lub margaryny
1. Masło, cukier i mleko dajemy do garnka i zagotowujemy cały czas mieszając.
2. Następnie dzielimy na dwie równe części i do każdej wsypujemy po jednej galaretce. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do stężenia.
3. Następnie tężejącymi masami przekładamy na przemian tafle waflowe.
4. Przełożony wafel obciążamy i odstawiamy do stężenia.
5. Po tym czasie kroimy i podajemy. Smacznego.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Drożdżowa krajanka z nutą pomarańczy
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu