Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady

Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszne jabłka. Idealne na podwieczorek. Deser w pewnym stopniu zdrowy. Czekolada idealnie komponuje się z rodzynkami.

Składniki:

- 4 jabłka - 5 dag rodzynek - 4 kostki mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

1.Najpierw trzeba wydrążyć środek jabłek 2. Z kolei do jabłek wsypać rodzynki. 3.Na formę do pieczenia ułożyć jabłka i piec do miękkości w 180 stopni przez około 20-25 minut. 4. Gdy jabłka już zmięknął położyć na nie po kostce czekolady. Wstawić ponownie do piekarnika. 5. Wyjąć je gdy czekolada rozpuści się. 6. Gotowe. Smacznego!

Autor: Elisa

Polecamy nasze przepisy