Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Budyń truskawkowy na mleku owsianym

print Drukuj
Budyń truskawkowy na mleku owsianym

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
1.0

1 ocena

Budyń dla niemowląt, bez cukru, bez konserwantów, bez barwników, domowy i smaczny
składniki
- 1 szklanka mleka owsianego - 1 szklanka truskawek (mogą być mrożone) - 1 czubata łyźeczka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki syropu klonowego lub daktylowego lub z agawy
sposób przygotowania
Truskawki umyć, usunąć szypułki i zblendować na mus (jeśli mrożone, to najpierw rozmrozić). Mleko owsiane zagotować. Do mleka dodać zblendowane truskawki i syrop klonowy bądź inny. Zagotować ponownie, mieszając. W 1/4 szklanki wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka. Mieszając ponownie zagotować. Wlać do salaterek.
Tagi: budyń
Autor:
Ocena:
1.0
Liczba porcji 2
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!