Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Budyń truskawkowy na mleku owsianym

print Drukuj
Budyń truskawkowy na mleku owsianym

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
1.0

1 ocena

Budyń dla niemowląt, bez cukru, bez konserwantów, bez barwników, domowy i smaczny
składniki
- 1 szklanka mleka owsianego - 1 szklanka truskawek (mogą być mrożone) - 1 czubata łyźeczka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki syropu klonowego lub daktylowego lub z agawy
sposób przygotowania
Truskawki umyć, usunąć szypułki i zblendować na mus (jeśli mrożone, to najpierw rozmrozić). Mleko owsiane zagotować. Do mleka dodać zblendowane truskawki i syrop klonowy bądź inny. Zagotować ponownie, mieszając. W 1/4 szklanki wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka. Mieszając ponownie zagotować. Wlać do salaterek.
Tagi: budyń
Autor:
Ocena:
1.0
Liczba porcji 2
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!